Wednesday, April 15, 2015

Beauty Blogger Tag - Kako je nastao blog Velike sitnice

Proteklih nekoliko dana primećujem da se pojavio novi tag, u kome je potrebno da blogeri odgovore na 7 pitanja o nastanku svog bloga i nominuju druge blogere da odgovore na iste. Mene je nominovala moja divna Mila, čije odgovore možete pročitati OVDEOvaj tag mi je delovao zanimljivo, pa sam se zato odlučila na njegovo ispunjenje i nadam se da ćete uspeti da kroz moje odgovore malo bolje upoznate mene i moj blog. :)

1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?

Mislim da pričam u ime većine devojaka kada kažem da mi blog nije posao, već hobi, kojim ispunjavam slobodno vreme. Divim se onima koji su uspeli da od bloga naprave nešto više, ali ja sam tek na početku i mislim da bi bilo glupo da ovo smatram nekim ozbiljnim poslom. Što se tiče razloga za početak ima ih mnogo - počela sam sve više da čitam blogove i iskustva drugih devojaka, a u isto vreme i da se intenzivnije interesujem za nail art, pa sam pomislila da bih mogla da podelim svoje radove sa većim brojem ljudi i vidim kakve će biti reakcije.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovno pratila?

Ovo pitanje mi je veoma zanimljivo, jer sam post sa takvom temom napisala pre par meseci, a možete ga pročitati OVDE. To su blogovi koje i dalje pratim i iz kojih najviše učim.

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerki? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?

Stvarno nemam konkretan odgovor na ovo pitanje. Kupila sam dosta proizvoda čitajući recenzije i uglavnom su mi odgovarali, što smatram još jednom od prednosti postojanja blogova.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga?

Ne znam da li će biti baš pet stvari, ali mogu reći da mi je veoma drago što sam započela svoj blog. Drago mi je kada mi neko ostavi komentar na nešto što sam napisala, kada mi neko pohvali manikir u koji sam uložila dosta truda i vremena...volim isto toliko da odgovaram na komentare i tako postižem interakciju sa čitateljima i drugim blogerkama. Znači mi svako novo iskustvo i savet, pa makar i virtuelni. Putem bloga sam upoznala dosta divnih blogerki, sa kojima sam ostvarila dobru komunikaciju i rado čitam svaki njihov novi post.

5. Šta si naučila od kada pišeš blog?

Dosta toga sam naučila i mislim da mi je i to jedna od najdražih stvari i mogla bi se ubrojati u prethodno pitanje. Naučila sam dosta tehničkih stvari, za koje nisam znala da su toliko jednostavne/komplikovane, zatim sam naučila da bi trebalo da gledam sastav proizvoda i da su sastojci poređani po zastupljenosti (na šta ranije nisam obraćala pažnju). Svakim danom učim sve više o pravilnom šminkanju, čemu nisam toliko vična, ali se trudim. Učim dosta i o nail art-u (za koji već svi znaju da najviše volim) i tako sve više usavršavam svoje umeće. Posebno mi je drago što postoji Facebook grupa balkanskih blogerki, gde svake nedelje radimo tematske manikire, kojima se uvek veoma radujem.

6. Šta se kod tebe promenilo od kada pišeš blog?

Promenilo se najviše to što sada više novca trošim na kozmetiku (posebno lakove), ali isto tako se dešava i da uštedim, jer sam počela intenzivnije da pratim akcije. Preporučujem vam da ih pratite, jer tako mnoge proizvode koje želite, a možda su vam trenutno skupi, možete da nabavite po znatno nižim cenama. Još jedna stvar koja se promenila je i to što kada nabavim nešto novo od dekorativne kozmetike, moram da slikam pre korišćenja. :)

7. Imaš li neki savet za one koji nameravaju pisati beauty blog?

Savet koji mogu dati svima je da pišu o onome što vole, što ih zanima i u čemu smatraju da su dobri. Vremenom će biti sve bolji u tome što rade, a drugi će to umeti da prepoznaju i rado će se vraćati na vaš blog.

Tagujem:

Nadam se da su vam se odgovori dopali i da delimo neka mišljenja. :)

*fotografija preuzeta sa interneta 

10 comments:

 1. Deluje zanimljivo i potrudiću se da dgovorim što pre, hvala za tag :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nema na čemu, odličan je i za skretanje misli <3

   Delete
 2. 4,5,6,7 (e sad onaj smajli što tapše rukama). :)
  Vidim da je većini nas koje smo radile ovaj tag 4 i 6 jako slično, dok ostalo varira. Ali morala bih da se složim sa tobom za sve.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Draga Lola, baš mi je drago što se slažeš sa mojim odgovorima <3

   Delete
 3. 6. odgovor je vrh, i ja konstantno govorim kupuj po sniženjima, gleda u kutije sa proizvodima :D <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. U poslednje vreme sve što kupujem je na nekim akcijama. :) A volim i da gledam u DM-u po onim policama gde su snižene stvari. :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...